Principat nord-est

Principat nord-est

Assemblea territorial Principat nord-est

Pujada Sant Feliu núm. 9 baixos, 17004-Girona

Tel.: 630 248 558

e-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Dimecres, 28 Juny 2017 21:28

Unes eleccions, tres victòries

Comunicat de la secció sindical de la COS a Clece SAD La Selva arran de l'actitud demofòbica de CCOO, intentant impugnar i menysprear les decisions de les treballadores. Ara fa set mesos que la candidatura de la COS vam guanyar de forma aclaparadora les eleccions a Clece SAD La Selva amb el 71% dels vots, és a dir, vam aconseguir tres delegades de les cinc possibles. Certament, és una gran victòria, ja que era la primera vegada que un sindicat de classe participava en les eleccions d'aquesta empresa.
Aconsegueix 3 de les 5 delegades sindicals, amb un 71% de suport a la candidatura del sindicalisme de classe i feminista. Ahir es van celebrar eleccions sindicals a Clece SAD La Selva, en les quals la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ens vam presentar per primera vegada.
A l'estat francès, la CGT veta la participació dels sindicats STC (Còrsega) i LAB (País Basc) a les eleccions a les petites empreses. Davant l'atac vergonyós a què se sotmet aquests dies el sindicalisme de classe dels pobles cors i basc, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, manifestem la nostra profunda repulsa a les accions empreses per la Confédération Général du Travail (CGT) de vetar la participació dels sindicats STC i LAB en les eleccions a les petites empreses (TPE) radicades a l'estat francès.
Rebutgem rotundament l'anunci d'acomiadament de 185 de les 219 treballadores i treballadors de l'actual plantilla. La direcció de la històrica empresa tèxtil SAFA, actualment Nylstar, continua la política especulativa de tancament i anuncia nous acomiadaments que afectarien ara a 185 de les 219 treballadores i treballadors de l'actual plantilla.

La secció sindical fou constituïda fa mig any i en les primeres eleccions que hi participa, aconsegueix dues delegades. A la Residència Pi i Sunyer de Roses (l'Alt Empordà) fa uns dies es van celebrar eleccions en el comitè d'empresa. Els sindicats que ja tenien representació abans d'aquesta contesa van aconseguir una representació més minsa de la que tenien, CCOO va treure dues delegades i UGT, una.
La COS fa una crida a fer Vaga general i a participar de la mobilització convocada per al dijous 31 de març a Perpinyà (Rosselló). L’anomenada llei El Khomri, en cas de ser aprovada, suposaria un pas més en la pauperització de les condicions de vida de les classes populars.
La COS crida a participar de la mobilització convocada per al dimecres 9 de març contra la nova proposta de contrareforma laboral. Durant aquest març la ministra francesa de treball, Myriam El Khomri, presentarà el seu projecte de llei al Consell de ministres. Es tracta d’una nova contrareforma laboral que, a grans trets, pretén incrementar el marge de maniobra dels empresaris a l’hora d’explotar la força de treball de les classes populars, tot facilitant l’augment de la jornada laboral, la “revisió” (rebaixa) salarial, les condicions d’acomiadament...
L'assemblea territorial de la COS a La Selva se solidaritza amb la plantilla de la fàbrica de Blanes. La històrica fàbrica SAFA, actualment Nylstar, ha patit un desmantellament salvatge durant els darrers anys a mans d’uns propietaris que, amb l’únic propòsit d’especular i augmentar els seus beneficis personals, han anat tancant plantes de producció i reduint la plantilla.
Dilluns, 25 Gener 2016 22:43

La vaga a judici

El dilluns 8 de febrer, vuit companyes anticapitalistes de Girona han d'anar a judici arran de la seva participació en la manifestació durant la vaga general del 14 de novembre de 2012. Les vuit vaguistes encausades s'enfronten a penes que van dels 8 mesos als 4 anys i 5 mesos de presó, són acusades de desordres públics i atemptat contra l’autoritat, unes acusacions premeditades que sorgeixen d'un procediment ple de negligències per part de la policia.
El sindicalisme de classe i feminista dels Països Catalans compta amb un nou nucli. El dissabte 16 de gener es presentarà a l'Ateneu Sa Fera Ferotge de Blanes. Després de diversos mesos de preparació, neix l'assemblea comarcal de la COS a La Selva. Neix impulsada per persones vinculades a l'esquerra independentista i als moviments socials i populars de la comarca per esdevenir l'alternativa sindical a La Selva.
Pàgina 1 de 3

   
  

 

Copyright © 2018 Coordinadora Obrera Sindical. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
Thursday the 22nd. Joomla Templates Free.