El dissabte 13 de maig, el Cafè de Mar acollirà aquesta jornada amb un debat sobre com combatre les falses cooperatives i la del llibre 'Sobiranies. Una proposta contra el capitalisme'. La jornada és organitzada per les assemblees locals de la XES (Xarxa d'Economia Solidària) a Mataró, de la CNT-AIT de Mataró i la territorial del Maresme de la COS i forma part dels actes que se celebren dins de la comissió popular de l'Any Joan Peiró, en memòria del sindicalista de la CNT i cooperativista mataroní assassinat fa 75 anys per la dictadura feixista espanyola.
El dilluns 1 de maig, es convoca una manifestació unitària a Mataró, per commemorar el dia internacional de la classe treballadora. 13 organitzacions del Maresme, convoquem pel 1r de maig, una manifestació comarcal unitària per commemorar el dia internacional de la classe treballadora.
Dissabte, 11 Març 2017 14:22

A l'hostaleria, prenem la paraula!

Comencem a organitzar assemblees obertes de treballadores i treballadors de l'hostaleria arreu del territori. S'està negociant el nou conveni d'hostaleria de Catalunya i com de costum, les centrals sindicals que tenen la concertació amb la patronal com a única estratègia de negociació, no informen de l'estat de les negociacions als treballadors i treballadores del sector.
Volem manifestar el nostre rebuig, respecte a l'acord entre el govern de l'Ajuntament de Mataró i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat d'instal·lar de forma provisional un nou institut d'ensenyament secundari en els terrenys de la ronda Rafael Estrany coneguts com 'La Fibra'. Exigim la construcció d'un institut d'ensenyament secundari públic pels barris del nord de Mataró, amb una garantia de continuïtat del seu projecte educatiu. Aquest centre hauria de situar-se en una ubicació que permeti la seva interacció amb la resta de barris de la ciutat i d'acord amb la comunitat educativa i el moviment veïnal.
L'AMPA de l'escola Mar Nova de Premià de Mar, membres de la seva comunitat educativa i col·lectius solidaris van ocupar durant 30 hores les instal·lacions dels Serveis Territorials d'Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental, a Mataró. Aquesta ocupació ha forçat una reunió, prevista a primera hora del dilluns 20 de febrer, entre l'AMPA, l'alcalde de Premià de Mar (Miquel Buch de PDEcat) i Antoni Llobet, secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
El pròxim dissabte 26 de novembre s'organitza a Mataró un vermut solidari amb la lluita de les treballadores d'Esfosa de Vic. Montse Castanyé, membre del comitè d'empresa d'Esfosa, explicarà com s'han organitzat i lluiten les treballadores de l'escorxador vigatà per plantar cara a la màfia de la patronal càrnia.
El jutge arxiva la denúncia contra la COS i el company acomiadat de Testo però la multinacional recorre l'arxivament. El passat dimecres 22 de juny la multinacional TESTO va portar a judici un treballador acomiadat i a la Coordinadora Obrera Sindical, reclamant 10.000 euros en concepte d'indemnització per danys i perjudicis a la seva imatge corporativa i 1 any de presó per un suposat delicte de calúmnies.
La multinacional Testo vol portar a judici a un treballador i al sindicat COS, als quals els demana 10.000 euros i 1 any de presó, per suposats danys i calumnies contra l'empresa. Testo expedienta, persegueix i acomiada a les persones que lluiten per defensar els drets dels treballadors i treballadores.
Dilluns, 25 abril 2016 00:00

Actes pel 1r de maig al Maresme

Una jornada festiva, el dissabte 30 d'abril, a El Masnou i una manifestació, el diumenge 1 de maig, a Mataró, conformen el programa d'actes. L'assemblea territorial de la COS al Maresme participa en l'organització dels dos actes amb motiu del 1r de maig, dia internacional de la classe treballadora.
Divendres, 11 Desembre 2015 19:58

Si Daunis no paga no els hi compris

La COS se solidaritza amb les treballadores en lluita de Daunis i fa una crida al boicot aquest nadal mentre l'empresa no pagui els deutes que té amb les treballadores. De tots és ja coneguda la situació de conflicte laboral a les fleques Daunis del Maresme. Tal com vam fer públic en un comunicat el darrer 28 de novembre.
Pàgina 1 de 5

   
  

 

Copyright © 2018 Coordinadora Obrera Sindical. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
Thursday the 22nd. Joomla Templates Free.